Sigara Böreği (Buzluk İçin)

Sigara Böreği (Buzluk İçin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

İç harcı için;

  • Ortalama 1 su bardağı çökelek(istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
  • Maydanoz
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

~artık göz kararı yaptığım için materyalleri ortalama olarak yazdım 2 yufka için kâfi ölçü dilerseniz azaltıp çoğaltabilirsiniz.~

Sigara Böreği (Buzluk İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 yufkayı yarım ay halinde katladıktan sonra 2 sefer daha katlayıp ortadan kesip porsiyonluk yufkayı hazır edin. (dilerseniz bu adımdan sonra tekrar ortadan kesip daha küçük börekler de elde edebilirsiniz,görselde 2 hâli de mevcut).
  2. Yufkanın geniş kısmına yarım kaşık harçtan koyun kenarlardan kıvırıp sarın ve ucunu ıslatıp kapatın.
  3. Buzluk poşetinde havasını aldırıp saklayabilirsiniz.
  4. Dilediğiniz vakit çıkarıp buzu çözüldükten sonra kızgın yağda pişirip yiyebilirsiniz afiyet olsun.

Sigara Böreği (Buzluk İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lorla Sürme Peynir
Trileçe
Türlü
Mis Gibi Kokan Yumuşacık Poğaça Tarifi
Çıtır Börek
Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |