Kinoadan Biber Dolması

Kinoadan Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 büyük uzunluk dolmalık biber
  • 1 bardak beyaz kinoa
  • 1,5 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
  • 3 kaşık zeytinyağı (biraz tereyağı da eklenebilir isteğe göre)
  • 1 adet domates
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu (ya da yarım demet maydanoz koyabilirsiniz ben o denli de çok seviyorum eşim sevmediği için dereotunu tercih ediyorum)
  • Bir tutam kadar taze nane
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

(opsiyonel: 150 gram kıyma eklersen etli kinoa dolması olur)

Kinoadan Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir bardak kinoay yeterlice yıkayıp 1,5 bardak sıcak suyla (azıcık tuz ekleyebilirsiniz) kısık ateşte haşlayalım suyunu çektikten sonra altını kapatalım.
  2. Ayrı bir tavada zeytinyağında ince doğranmış soğan sarımsağı kavurup üzerine salçayı koyalım akabinde domatesin kabuklarını soyup ince ince doğrayıp ekleyelim. Biraz da bu formda kavuralım.
  3. İnce kıyılmış dereotu ve taze naneyi de ekleyip haşlanmış kinoayla buluşturalım.
  4. Baharatları ekleyip karıştıralım.
  5. Biberleri yıkayalım saplarını kapak üzere çıkaralım, içindeki çekirdekleri de çıkartalım.
  6. Altlarına kürdanla birkaç delik açalım isterseniz kapaklarını motamot kullanabilir ya da domatesi kesip kapak olarak kullanabilirsiniz.
  7. Ben biberden çıkarttığım kendi kapaklarini kullanıyorum görsel olarak daha çok hoşuma gidiyor.
  8. İç harcı tatlı kaşığıyla dolmaların içine koyalım. Çok bastırmaya gerek yok. Hepsini orantılı doldurursanız daha hoş olur.
  9. Büyük biber kullandığım için ben kek kalıbını kullandım.
  10. Borcama da koyabilirsiniz bundan sonraki kademe yalnızca biberlerin pişeceği kadar fırında tutmak olacak ( tencerede de pişirebilirsiniz lakin fırında daha lezzetli oluyor).
  11. Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak salçalı su yapalım.
  12. Salçayı çok sevmiyorsanız 1 kaşık koyabilirsiniz.
  13. Ben iki kaşık salça koyuyorum.
  14. Dolmalarların üstüne evvel yağlı kağıt, akabinde da alüminyum folyo ile kapatalım daha hoş pişiyor.
  15. Önceden ısıtılmış 200° fırında fansız ayarda 40 dakika kadar tutalım.Afiyet olsun.

Kinoadan Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu Chia Puding
Kızartılmış Paneli Patatesli Tavuk
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna
Coconut Bisküvili Pasta
Kıtır Nohutlu Semiz Salatası
Ev Yapımı Pizza
Hdabla | © 2025 |