Kinoadan Biber Dolması
Kinoadan Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 6 büyük uzunluk dolmalık biber
- 1 bardak beyaz kinoa
- 1,5 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
- 3 kaşık zeytinyağı (biraz tereyağı da eklenebilir isteğe göre)
- 1 adet domates
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet dereotu (ya da yarım demet maydanoz koyabilirsiniz ben o denli de çok seviyorum eşim sevmediği için dereotunu tercih ediyorum)
- Bir tutam kadar taze nane
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
(opsiyonel: 150 gram kıyma eklersen etli kinoa dolması olur)
Kinoadan Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir bardak kinoay yeterlice yıkayıp 1,5 bardak sıcak suyla (azıcık tuz ekleyebilirsiniz) kısık ateşte haşlayalım suyunu çektikten sonra altını kapatalım.
- Ayrı bir tavada zeytinyağında ince doğranmış soğan sarımsağı kavurup üzerine salçayı koyalım akabinde domatesin kabuklarını soyup ince ince doğrayıp ekleyelim. Biraz da bu formda kavuralım.
- İnce kıyılmış dereotu ve taze naneyi de ekleyip haşlanmış kinoayla buluşturalım.
- Baharatları ekleyip karıştıralım.
- Biberleri yıkayalım saplarını kapak üzere çıkaralım, içindeki çekirdekleri de çıkartalım.
- Altlarına kürdanla birkaç delik açalım isterseniz kapaklarını motamot kullanabilir ya da domatesi kesip kapak olarak kullanabilirsiniz.
- Ben biberden çıkarttığım kendi kapaklarini kullanıyorum görsel olarak daha çok hoşuma gidiyor.
- İç harcı tatlı kaşığıyla dolmaların içine koyalım. Çok bastırmaya gerek yok. Hepsini orantılı doldurursanız daha hoş olur.
- Büyük biber kullandığım için ben kek kalıbını kullandım.
- Borcama da koyabilirsiniz bundan sonraki kademe yalnızca biberlerin pişeceği kadar fırında tutmak olacak ( tencerede de pişirebilirsiniz lakin fırında daha lezzetli oluyor).
- Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak salçalı su yapalım.
- Salçayı çok sevmiyorsanız 1 kaşık koyabilirsiniz.
- Ben iki kaşık salça koyuyorum.
- Dolmalarların üstüne evvel yağlı kağıt, akabinde da alüminyum folyo ile kapatalım daha hoş pişiyor.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında fansız ayarda 40 dakika kadar tutalım.Afiyet olsun.
Kinoadan Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








