Lezzet-i Şahane Krema Soslu Somon

Lezzet-i Şahane Krema Soslu Somon Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram somon fileto
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 paket krema
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • Biraz maydanoz

Lezzet-i Şahane Krema Soslu Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya zeytinyağı alınır ve somon filetolar eklenir. Her iki yüzü biraz kızartılır.
  2. Kızaran somonlar bir tabağa alınır ve tıpkı tavaya tereyağı ek edilir.
  3. Üzerine yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar eklenir, sotelenir.
  4. Şeffalaşan soğanlara küp küp doğranmış domatesler de eklenir. Biraz daha sotelenir.
  5. Tavaya daha sonra krema, soğuk su ile açılmış nişasta, tuz ve karabiber ek edilir. 1-2 dakika kaynatılır.
  6. Son olarak da maydanoz ince kıyılır ve sosa eklenir.
  7. Somonlar tekrar tavaya alınır ve orta hararette bir beş dakika daha pişirilir ki sosun lezzeti ile bütünleşmeleri sağlanır.
  8. Yardımcı bir yemek (spagetti, patates püresi, patates salatası vs. ) ile servis edilir. 👩‍🍳 afiyet olsun.

Lezzet-i Şahane Krema Soslu Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tantuni
Yoğurtlu İrmik Tatlısı
Fırında Sebzeli Misket Köfte
Kuru Üzümlü Ve Cevizli Pastane Kurabiyesi
Lahmacun
Mantar Sote
Hdabla | © 2025 |