Çilek Reçeli
Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo çilek
- 2.5 su bardağı şeker
Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çilekleri temizliyoruz.
- Güzel su ile yıkıyoruz.
- Ardından üzerine şekeri ilave ediyoruz ve bir gece kendi suyunu salması için kapağını kapatarak beklemeye alıyoruz.
- Ertesi gün kısık ateşte altını açarak kaynamasını sağlıyoruz.
- Kaynayan çilekler kıvam aldığında yarım limon sıkıyoruz ve 2-3 dakika daha kaynamasını bekliyoruz.
- Altını kapatarak kavanoza koyuyoruz ve kapağını güzelce kapatıyoruz. Aykırı çevirerek soğumasını bekliyoruz.
Afiyet olsun.
Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






