Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo çilek
  • 2.5 su bardağı şeker

Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çilekleri temizliyoruz.
  2. Güzel su ile yıkıyoruz.
  3. Ardından üzerine şekeri ilave ediyoruz ve bir gece kendi suyunu salması için kapağını kapatarak beklemeye alıyoruz.
  4. Ertesi gün kısık ateşte altını açarak kaynamasını sağlıyoruz.
  5. Kaynayan çilekler kıvam aldığında yarım limon sıkıyoruz ve 2-3 dakika daha kaynamasını bekliyoruz.
  6. Altını kapatarak kavanoza koyuyoruz ve kapağını güzelce kapatıyoruz. Aykırı çevirerek soğumasını bekliyoruz.

Afiyet olsun.

Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Kıvamında Anne Keki
Borcamda Köstebek Pasta Nasıl Yapılır
Patates Püreli Tavuk Sote
Fırında Sigara Böreği
Diyet Elmalı Flan
İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |