Köz Domates Çorbası
Köz Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Közlenenler:
- 3 adet domates
- 1 adet kırmızı biber (kapya)
- 3 diş sarımsak
- 1 adet iri soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Çorba kademesinde:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı süt (oda ısısında)
Köz Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri ve biberi ikiye bölüp fırın tepsisine dizin, soğanları da kalın halka halinde bölüp tepsiye dizin, sarımsakları soy domateslerin içine batırılır.
- Bir kaseye tuz, kekik, karabiber ve şekeri karıştırıp tepsidekilerin üzerine serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 30 dk közlensinler.
- Közlendiklerinde domates ve biberin kabuklarını sor kenarda dursunlar.
- Çorbayı yapacağın tencereye yağ ve unu alıp unu kavurun kokusu çıksın.
- Üzerine salçayı, tuzu ve pulbiberi ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Közlenen gereçleri tencereye al birbirlerine karışsınlar biraz ölsünler.
- Üzerine 3 su bardağı suyu ek et ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadığında ocaktan al blender ile çek ve tekrar ocağa koyun.
- Ocağın altını kıs, sütü ek edin ve kıvamına nazaran kalan 1 bardak suyu yavaş yavaş ekleyin. Çorba hazır isterseniz sade isterseniz kruton ekmek ile yiyebilirsiniz.
Köz Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







