Köz Domates Çorbası

Köz Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

Közlenenler:

  • 3 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber (kapya)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet iri soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Çorba kademesinde:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı süt (oda ısısında)

Köz Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri ve biberi ikiye bölüp fırın tepsisine dizin, soğanları da kalın halka halinde bölüp tepsiye dizin, sarımsakları soy domateslerin içine batırılır.
  2. Bir kaseye tuz, kekik, karabiber ve şekeri karıştırıp tepsidekilerin üzerine serpin.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 30 dk közlensinler.
  4. Közlendiklerinde domates ve biberin kabuklarını sor kenarda dursunlar.
  5. Çorbayı yapacağın tencereye yağ ve unu alıp unu kavurun kokusu çıksın.
  6. Üzerine salçayı, tuzu ve pulbiberi ekleyip karıştırmaya devam edin.
  7. Közlenen gereçleri tencereye al birbirlerine karışsınlar biraz ölsünler.
  8. Üzerine 3 su bardağı suyu ek et ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadığında ocaktan al blender ile çek ve tekrar ocağa koyun.
  9. Ocağın altını kıs, sütü ek edin ve kıvamına nazaran kalan 1 bardak suyu yavaş yavaş ekleyin. Çorba hazır isterseniz sade isterseniz kruton ekmek ile yiyebilirsiniz.

Köz Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Keki Kıvamında Anne Keki
Ispanaklı Pasta
Su Böreği
Tavuklu Patlıcanlı Tel Şehriye Salatası
Türlü
Çilekli Magnolia
Hdabla | © 2025 |