Kıymalı Sebzeli Maş Fasulyesi Yemeği

Kıymalı Sebzeli Maş Fasulyesi Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı maş fasulyesi
  • İstediğiniz kadar kıyma
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz karabiber pulbiber
  • Su

Kıymalı Sebzeli Maş Fasulyesi Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maş fasulyesini 3 su bardağı su ile haşlamalık uygun bir tencereye alalım ve 10 dakika müddet ile haşlayalım. İsterseniz daha süratli pişmesi için fasulyenizi geceden suya da koyabilirsiniz, ben ekseriyetle o denli yapıyorum.
  2. Maş fasulyemiz haşlanırken soğan, patates ve havucu yemeklik küp küp doğrayalım.
  3. Haşlanan fasulyenin suyunu süzelim.
  4. Yemeklik tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanı alalım ve birkaç dakika kavuralım. (eğer kıymanız kavrulmamışsa bu evrede ekleyip güzelce kavurun. ).
  5. Havuç ekleyip birkaç dakika kavrulur, akabinde patates de eklenip birkaç dakika kavrulur.
  6. Domates ve biber salçasını ek edelim ve birkaç dakika daha kavuralım.
  7. Ardından maş fasulyesini, tuz, karabiber ve pul biberi tencereye alalım (eğer kıymanız evvelce kavrulmuş ise bu etapta ekleyebilirsiniz) ve fasulyeleri zedelemeden karıştıralım.
  8. Üzerine 5-6 su bardağı sıcak su ekleyelim ve evvel yüksek ateşte, kaynadıktan sonra orta ateşte maş fasulyeleri ve sebzeler yumuşayana kadar yemeğimizi yarım saat mühlet ile pişirelim.
  9. Pişme süreci boyunca denetimli olarak tencereye sıcak su eği yapabilirsiniz. Piştikten sonra nefis yemeğiniz servise hazır olacaktır.

Şimdiden herkese afiyet olsun. 🌸.

Kıymalı Sebzeli Maş Fasulyesi Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Bulgur Pilavı
Şehriye Çorbası
Tereyağlı Katmer Poğaça
Kahvaltılık Biber Turşusu
Sağlıklı Pancake
Kabaklı Cacık
Hdabla | © 2025 |