Supangle

Supangle Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 100 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı soğuk su
Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye sütümüzü alalım.
- Üzerine yumurta sarısı, un, şeker ve kakaoyu da ekleyerek hoş bir formda karıştıralım ve ocağa alalım.
- Koyulaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
- Tere yağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Tatlımızı 10 dakika kadar daha karıştırarak soğumaya bırakalım.
- Soğuyan tatlımızın üzerine soğuk suyumuzu ekleyelim ve mikser ile çırpalım.
- Servis edeceğimiz cup yada kaselerimizin tabanına 1’er kesim kek dilimi yerleştirelim. Şayet kekleriniz kuru ise süt ile ıslatabilirsiniz.
- Üzerine supanglelerimizi paylaştıralım ve soğuması için 1-2 saat kadar buzdolabında bekletelim.
- Soğuyan supanglelerimizi dilediğimiz üzere süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
