Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek harcı;
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı kakao (dark)
- 2 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı kakao (dark)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına üç adet yumurta ve bir su bardağı toz şekeri alarak 3-4 dakika köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Üzerine bir su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı süt ve bir paket vanilya ek edip tekrar çırpalım.
- Ardından dört yemek kaşığı dark kakao, elenmiş iki paket kabartma tozu ve elenmiş 1,5 su bardağı unu ekleyerek materyaller karışıncaya kadar birkaç dakika daha çırpalım.
- Önceden ısıttığımız 180° fırında denetimli bir halde yaklaşık 35 dakika pişirelim.
- Sosu için tencereye üç yemek kaşığı dark kakao, yarım su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı toz şeker ve bir su bardağı sütü alalım.
- Malzemelerimizi pürüzsüz kıvam alıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Tenceremizi ocağa alalım ve orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Soğumuş olan kekin üzerine ılık sos dökülür. Sosunu çekmesi için kekimizi en az 2 saat dinlendirelim.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







