Supangle

Supangle Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı margarin

En son eklemek için;

  • Yarım çay bardağı soğuk su

Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ,şeker ,yumurta sarısı ,kakao ve unu uygun bir kaba alıp karıştıralım ,daha sonra ocakta daima karıştırarak pişirelim.
  2. Muhallebimiz göz göz olduktan sonra içine margarin ve bitter çikolatayı ekleyip eritelim.
  3. Daha sonra soğuması için diğer bir kaba alıp üzerine değecek halde streç sinemayla kapatalım.
  4. Oda sıcaklığına gelen muhallebimizin içine yarım çay bardağı soğuk suyu ekleyip çırpma teliyle karıştıralım ve muhallebimiz hazır.
  5. Daha sonra muhallebimizi uygun kaplara bölüştürelim, 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun.

Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Soslu Alabalık Kızartması
Limonlu Kek
Cheesecake
Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Börek
3 Renkli Kek
Salata
Hdabla | © 2025 |