Fındıklı Un Helvası

Fındıklı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • Bir avuç fındık içi

Fındıklı Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Toz şeker, süt ve suyu ocağa alıyoruz.
  2. İyice ısındıktan sonra kaynamadan altını kapatıyoruz.
  3. Derince bir tencereye sıvı yağ ve unu alıp kavuruyoruz.
  4. Epeyce renk aldıktan sonra yani takriben 15 dakika geçtikten sonra kırılmış fındıkları kabuklu yahut kabuksuz bir formda tenceremize ek ediyoruz.
  5. Yaklaşık 10 dakika da fındıklarla birlikte kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
  6. Tenceremize de yarım bir biçimde kapak kapattıktan sonra tekrar kapağın yarım açık kısmından şerbetimizi döküyoruz.
  7. Bunu sıçramayı önlemek için yapıyoruz.
  8. Diğer türlü kaynamasından ve sıçramalardan ötürü ziyan görme ihtimalimiz olabilir aman dikkat ‼️.
  9. Şerbeti ekledikten bir iki dakika sonra helvamızı güzelce karıştırıyoruz. Helvamız servise hazır, sıcak sıcak servis yapabiliriz 🫠😋.
  10. Helva çabucak yenmeyecekse kaselere ya da bir tepsiye yayıp sonrasında keserek servis edebiliriz. Afiyet olsun ✨.

Fındıklı Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Soğan Dolması
En İyi Profiterol Tarifi
Yoğurtlu Yumurta
Hatay Mıhlaması
Limon Bar
Çay Saatinde Tava Böreği
Hdabla | © 2025 |