Fındıklı Un Helvası
Fındıklı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- Bir avuç fındık içi
Fındıklı Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Toz şeker, süt ve suyu ocağa alıyoruz.
- İyice ısındıktan sonra kaynamadan altını kapatıyoruz.
- Derince bir tencereye sıvı yağ ve unu alıp kavuruyoruz.
- Epeyce renk aldıktan sonra yani takriben 15 dakika geçtikten sonra kırılmış fındıkları kabuklu yahut kabuksuz bir formda tenceremize ek ediyoruz.
- Yaklaşık 10 dakika da fındıklarla birlikte kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
- Tenceremize de yarım bir biçimde kapak kapattıktan sonra tekrar kapağın yarım açık kısmından şerbetimizi döküyoruz.
- Bunu sıçramayı önlemek için yapıyoruz.
- Diğer türlü kaynamasından ve sıçramalardan ötürü ziyan görme ihtimalimiz olabilir aman dikkat ‼️.
- Şerbeti ekledikten bir iki dakika sonra helvamızı güzelce karıştırıyoruz. Helvamız servise hazır, sıcak sıcak servis yapabiliriz 🫠😋.
- Helva çabucak yenmeyecekse kaselere ya da bir tepsiye yayıp sonrasında keserek servis edebiliriz. Afiyet olsun ✨.
Fındıklı Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







