Börek Tarifi

Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • Maydanoz
  • Peynir

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu

Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sosu içi bir kaba yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü alarak çırpalım.
  2. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine 1 adet yufkayı kenarlarından taşacak biçimde serelim.
  3. Sosumuzdan her yere gelecek biçimde sürelim ve 2. Yufkamızı da yerleştirelim.
  4. Üzerine maydanoz ve peynir karışımından çokça serpelim.
  5. 3. Yufkamızı yerleştirdikten sonra tekrar sosumuzdan çokça sürelim.
  6. 4. Yufkamızı da yerleştirip üzerine çokça iç harcımızdan serpelim.
  7. Yufkayı da yerleştirerek yeniden sosumuzdan sürelim.
  8. Kenarlarından taşan yufkayı içe yanlışsız katlayalım ve katladığımız kısımlara yeniden çokça sostan sürelim.
  9. Son yufkayı da yerleştirdikten sonra kalan sosu üzerine gezdirelim.
  10. Böreğimizi dilimleyerek susam ve çörek otu serpelim.
  11. Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  12. Böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Tavuk Göğüslü Çökertme
Tavuklu Kabak Sandal
Krem Latte Muhallebi
Trileçe
Pratik Klasik Kakaolu Kek Tarifi
Hurmalı Kinoa Topları
Hdabla | © 2025 |