Börek Tarifi
Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- Maydanoz
- Peynir
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sosu içi bir kaba yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü alarak çırpalım.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine 1 adet yufkayı kenarlarından taşacak biçimde serelim.
- Sosumuzdan her yere gelecek biçimde sürelim ve 2. Yufkamızı da yerleştirelim.
- Üzerine maydanoz ve peynir karışımından çokça serpelim.
- 3. Yufkamızı yerleştirdikten sonra tekrar sosumuzdan çokça sürelim.
- 4. Yufkamızı da yerleştirip üzerine çokça iç harcımızdan serpelim.
- Yufkayı da yerleştirerek yeniden sosumuzdan sürelim.
- Kenarlarından taşan yufkayı içe yanlışsız katlayalım ve katladığımız kısımlara yeniden çokça sostan sürelim.
- Son yufkayı da yerleştirdikten sonra kalan sosu üzerine gezdirelim.
- Böreğimizi dilimleyerek susam ve çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
- Böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








