Kurutulmuş Nohutlu Bamya Yemeği

Kurutulmuş Nohutlu Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kurutulmuş bamya
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe nazaran tereyağı da eklenebilir)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 2–3 diş sarımsak (ezilmiş yahut ince doğranmış)
  • 1 adet limonun suyu yahut 2 yemek kaşığı nar ekşisi (ekşilik için)
  • 5–6 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • (isteğe nazaran biraz pul biber yahut kuru nane)

Kurutulmuş Nohutlu Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kurutulmuş bamyaları ipinden çıkaralım.
  2. Kaynar suya biraz limon suyu damlatıp bamyaları 10 dakika kadar haşlıyoruz.
  3. Süzüp ve bir kenara alıyoruz.
  4. Tencereye yağı ekleyip, soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  5. Sarımsağı ekleyip, sonra salçaları ek edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  6. Haşlanmış nohutları ve evvelden haşlanmış bamyaları tencereye ekleyelim.
  7. Karıştırdıktan sonra sıcak suyunu veriyoruz.
  8. Tuz, karabiber ve ekşilik için limon suyu yahut nar ekşisini ekliyoruz.
  9. Orta ateşte bamyalar uygunca yumuşayana kadar (yaklaşık 30–40 dakika) piṣiriyoruz.
  10. İsteğe nazaran üzerine kuru nane yahut pul biber serpebilirsiniz.
  11. Yanına tabi ki en çok pilav ve turşu yakışır.
  12. Deneyecek olan arkadaşlarımızın şimdiden ellerine sıhhat ve afiyet bal şeker olsunnnn. 🥰🤗🙏✨️.

Kurutulmuş Nohutlu Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Kıbrıs Tatlısı
Alman Pastası
Fırında Kuzu Pirzola
Milföy Hamurundan Çikolatalı Kitkat
Süt Mısır Tarifi
Kadınlar İçin Gaz Problemi / Kilo Problemi Çözümü
Hdabla | © 2025 |