Kurutulmuş Nohutlu Bamya Yemeği
Kurutulmuş Nohutlu Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kurutulmuş bamya
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe nazaran tereyağı da eklenebilir)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- 2–3 diş sarımsak (ezilmiş yahut ince doğranmış)
- 1 adet limonun suyu yahut 2 yemek kaşığı nar ekşisi (ekşilik için)
- 5–6 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- (isteğe nazaran biraz pul biber yahut kuru nane)
Kurutulmuş Nohutlu Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kurutulmuş bamyaları ipinden çıkaralım.
- Kaynar suya biraz limon suyu damlatıp bamyaları 10 dakika kadar haşlıyoruz.
- Süzüp ve bir kenara alıyoruz.
- Tencereye yağı ekleyip, soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Sarımsağı ekleyip, sonra salçaları ek edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Haşlanmış nohutları ve evvelden haşlanmış bamyaları tencereye ekleyelim.
- Karıştırdıktan sonra sıcak suyunu veriyoruz.
- Tuz, karabiber ve ekşilik için limon suyu yahut nar ekşisini ekliyoruz.
- Orta ateşte bamyalar uygunca yumuşayana kadar (yaklaşık 30–40 dakika) piṣiriyoruz.
- İsteğe nazaran üzerine kuru nane yahut pul biber serpebilirsiniz.
- Yanına tabi ki en çok pilav ve turşu yakışır.
- Deneyecek olan arkadaşlarımızın şimdiden ellerine sıhhat ve afiyet bal şeker olsunnnn. 🥰🤗🙏✨️.
Kurutulmuş Nohutlu Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











