Fırında Dürüm

Fırında Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet lavaş (kişi sayısına nazaran arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 2 kapya biber
  • 100 gram mantar
  • Bir kase rendelenmiş kaşar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kekik
  • Çok az su

Fırında Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etlerini yemeklik doğrayıp tencereye alıyoruz.
  2. Biberleri jülyen soğanı yemeklik doğruyoruz.
  3. Suyunu çeken tavuğa az yağ ekleyip birkaç kere çevirip soğanları ekliyoruz.
  4. Soğanların diriliği gidene kadar pişiriyoruz.
  5. Ardından biberleri ekleyip onları da pişiriyoruz.
  6. Son olarak mantarları ekliyoruz.
  7. Diriliğini kaybedince baharatları ekleyip altını kapatıyoruz.
  8. Lavaşımızı açıp kenarına tavuklu yemeğimizi koyuyoruz biraz kaşar da serpiştirip sarıyoruz yağlanmış borcama diziyoruz tüm lavaşları.
  9. Üzerine salçalı sosumuzu hazırlayıp sürüyoruz.
  10. Son olarak kaşar serpip fırınlıyoruz.
  11. Kaşarlarımız kızarınca fırından alıyoruz afiyet olsun 🥳.

Fırında Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Chocolate Cookies
Patatesli Börek
Muzlu Yulaf Rüyası
Tahinli Kurabiye
Garnitürlü Şehriye Salatası
Şifa Deposu Kıymalı Karnabahar Tarifi
Hdabla | © 2025 |