Nefis Kızılcık Reçeli

Nefis Kızılcık Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr (yarım kilo) kızılcık
  • Kızılcığın yarısından fazla şeker (350gr)
  • 1 su bardağı su
  • Limon (birkaç damla)

Nefis Kızılcık Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kızılcıkların çöp kısımlarını temizleyip güzelce yıkayın (Ben biraz ezilmiş olan kızılcıkları tercih ettim reçel için) ve geniş bir tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin (1 gece bekletiyoruz).Tabii çilek reçeli üzere fazla sulanmayacaktır.
  2. Ertesi gün üzerine 1 su bardağı su ilave edip ocağı yakın.
  3. Hafif orta ateşte pişirin kaynadıktan sonra üzerine köpük birikecektir onları alıp atın. Yaklaşık yarım saat pişirin.
  4. Ocağı kapatmaya yakın içine 4-5 damla limon ek edin bir 5 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
  5. Eğer çabucak tüketecekseniz reçel soğuduktan sonra cam kavanoza döküp buzdolabında koruma edin hemen tüketmeyecekseniz ocağı kapattıktan çabucak sonra kavanoza doldurup sıkıca kapağını kapatın ve kavanozu karşıt çevirin ve bu halde 1 gün bekletin, dilediğiniz vakit kavanozu açıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.

Nefis Kızılcık Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Mantı
Limonlu Kek
Yoğurtlu Fasulye Mezesi
Bozcamda Patates Dizmesi
Fırında Bamya Kapama
Şiş Tavuk
Hdabla | © 2025 |