Patlıcanlı Kol Böreği (Videolu)

Patlıcanlı Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yufka

İç harcı;

  • 5 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek çay bardağı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Patlıcanlı Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın, acısının çıkması için tuzlu suda bekletip süzün.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  3. Kapya ve yeşil biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim patlıcanları ekleyip, yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Salça, tuz ve baharatları ek edip birkaç dakika karıştırarak kavuralım ocaktan alıp ve soğumaya bırakalım.
  5. Küçük bir tavada tereyağını eriyelim içine sıvı yağı, sirkeyi, un ve nişastayı ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
  6. İlk yufkayı tezgaha serip, ortadan ikiye bölelim üzerine hazırladığımız sostan sürelim. Yufkanın geniş kenarına iç harçtan koyup rulo biçiminde sarıp kendi etrafında döndürerek saralım.
  7. Kalan yufkaları da birebir biçimde hazırlayarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
  8. Yumurta sarısını sürüp, susam serpiştirelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 35-40 dakika) pişirelim.
  10. Dışı çıtır, içi yumuşacık patlıcanlı nefis kol böreğimiz servise hazır. Deneyenlerden yorum bekliyorum. Afiyet olsun 😋.

Patlıcanlı Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıvı Yağlı Lezzetli Poğaça
Damat Pastası
Tuzlu Misket Kurabiye
Tutmaç Çorbası
Yağda Kızarmış Alabalık
Kuru Domates Salatasi
Hdabla | © 2025 |