Çikolatalı Poğaça

Çikolatalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4.5- 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Çikolatalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, ılık süt, maya ve toz şekeri karıştırma kabına alıp karıştıralım ve yaklaşık 5 dakika mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
  2. Daha sonra yumurta ve tuzu ekleyip karıştıralım tuz ve kakaoyu da ekleyip yeterlice karıştıralım .
  3. Son olarak unumuzu ekleyip hamuru yoğuralım ,hamurumuz hazır olduktan sonra üzerine yarım su bardağı sıvı yağımızı dökelim ve yağı hamura düzgünce yedirelim .
  4. Ağzını kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım mayalanan hamurumuzu havasını aldıktan sonra 16 eşit modüle bölelim.
  5. Yuvarlak bezeler yapıp tepsimize dizelim üzerini örtelim 15 dk tepsi mayası yapalım.
  6. Önceden ısıttığımız 180º alt üst ayarlı fansız fırında denetimli pişirelim.
  7. Pişirme müddeti fırınınıza nazaran değişir poğaçalarımız piştikten sonra fırından alalım ve üzerine nemli bir bez örtelim.
  8. Poğaçalarımız soğuduktan sonra  pipetle delikler açalım sürülebilir kahvaltılık çikolatayı poğaçalarımızın içerisine dolduralım son olarak üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun 🌺.

Çikolatalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sigara Böreği
Kapya Biberli Poğaça
Coleslaw Salatası
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği
Islak Kek ( Popit Kalıbında)
Muhallebili Yalancı Ekmek Kadayıfı (Yiyen Herkes Tarifini İsteyecek)
Hdabla | © 2025 |