Patlıcan Sarma
Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 3 -4 adet patlıcan
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı maden suyu
- Yarın çay bardağı galete unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığına yakın tuz
- 1 buçuk su bardağı su
Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yemeğimizin imaline patlıcanları uzunlamasına dilimleyerek başlayınız, sonra derin bir kaba su koyup içine 1 yemek kaşığı tuz koyup patlıcanları suda 30 dakika bekletinizki acısı çıksın.
- Diğer yanda köftenin üretimi için soğanı rendeleyiniz, sarımsakları eziniz yoğurma kabınızın içine kıymayı koyunuz üzerine köfte için olan öteki gereçleri ek edip güzelce yoğurunuz.
- Daha sonra dilimleyip suya koymuş olduğunuz patlıcanları sudan çıkarıp kağıt havluyla kurulayınız.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz patlıcanları tepsiye dizip üzerine sıvı yağ sürünüz.
- Fırına koyup yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
- Sonra fırından çıkarmış olduğunuz patlıcanlarınızın üzerine hazırlamış olduğunuz köfteyi her tarafına gelecek halde yayınız.
- Güzelce rulo formunda sarınız hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra şişe takip tepsiye koyunuz sosunu hazırlamak için 1 yemek kaşığı tereyağını eritiniz, 1 yemek kaşığı salçayı ek edip bir iki dakika kavurunuz.
- Sonra sıcak şu ve tuzunu ekleyip patlıcanların üzerine dokunuz evvelce ısıtılmış 185 derecelik fırında 40 -45 dakika kadar pişiriniz. İster pilavla isterseniz salatayla servis yapınız.
Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















