Browni Kurabiye

Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5-2 su bardağı un

Şerbet için;

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı şeker

Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için; 2 su bardağı sıcak su ve şekeri güzelce çırpalım şeker eriyene kadar ve soğumaya bırakalım. Kurabiye için oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ, sıvı yağ ve şekeri derin bir kapta karıştıralım.
  2. Yumurta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Unu denetimli bir biçimde ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  3. Hamur toparlanıp ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın ve fırın tepsisine alalım.
  4. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz.
  5. Fırından çıkardığımız browni kurabiyelerimizin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra bir kaşık yardımı ile soğuyan şerbete batırıp çıkarıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
  6. 2-3 saat dinlendirdikten sonra servise hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤗.

Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Somer Şef’in Ton Balıklı Makarna Tarifi
Ağızda Eriyen Bisküvi Topları
Ramazan Kahkesi
Burma Baklava
Lahana Sarması
Yiyenleri Şaşırtacak Tatlı Kurabiye (Tuzsuz Lorlu)
Hdabla | © 2025 |