Kabaklı Mantarlı Makarna (Tek Tavada)

Kabaklı Mantarlı Makarna (Tek Tavada) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet sakız kabağı
  • 1 kase mantar
  • 1 kase haşlanmış makarna
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber (isteğe bağlı)

Kabaklı Mantarlı Makarna (Tek Tavada) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mantarları temizliyoruz.
  2. Kabak ve mantarları doğruyoruz.
  3. Yağda kavurma yapmadığımız için bir tavayı yeterlice ısıtıyoruz. İçine doğranmış mantarı ekleyip kısık ateşte soteliyoruz.
  4. Mantarlar hafif yumuşayınca kabakları ve sarımsakları ekleyip yağsız kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Kavurma süreci sırasında çok kuru olursa 1 kahve fincanı kadar su ekleyebilirsiniz. Ben gereksinim olduğu için ekledim.
  6. Sebzeler yumuşayınca tuz, karabiber ve haşlanmış makarnayı ekliyoruz. Hepsini güzelce ancak ezmeden karıştırıyoruz.
  7. Kremalı bir doku isteyenler yemeğin pişmesine yakın az süt/krema ekleyip soslu hale getirebilirler. Ben bu sefer sade yaptım.
  8. Pişen yemeğimizi yağsız tüketmek isteyenler bu haliyle tüketebilirler. Bu haliyle de epey lezzetli oluyor 🙂 yağ eklemek isteyenler biraz zeytinyağı yahut tereyağı ekleyebilir. Ben bu sefer tereyağı ekledim. Sıcağında eridikten sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
  9. Yanında yeşillikler ile yahut yoğurt ile servis edebilirsiniz. Ben meskende yeşillik eşliğinde servis ettim. Yanımda taşıyıp yoğurt ile birlikte taşımalık tanım olarak da kullandım. Taşımalık tanım olarak kullanacaklar zeytinyağı tercih ederse yağın katılaşma riski de önlenmiş olur. İr makarnasever olarak ben hem zeytinyağlı hem tereyağlı ve hatta yağsız halini çok sevdim. Deneyeceklere afiyet olsun😋😇.

Kabaklı Mantarlı Makarna (Tek Tavada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Kurabiyesi
Çikolatalı Pasta
Ev Yapımı Limonata
İçli Köfte
Közlenmiş Kapya Biberli Kışlık Sos Tarifi
Haşhaşlı Mercimekli Börek
Hdabla | © 2025 |