Közlenmiş Kahvaltılık Sos
Közlenmiş Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kilo domates (kabuklarını soyun)
- 1 kilo kapya biber
- 1 kilo patlıcan
- Yarım kilo yeşil biber (yarısı acı yarısı tatlı)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 buçuk tatlı kaşığı şeker
- 1 yahut 2 yemek kaşığı sirke
- 8-9 diş sarımsak
- Yarım demek maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Bir tutam sumak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Biraz susam ve çörekotu
Közlenmiş Kahvaltılık Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domateslerin kabuklarını soyup robottan geçirin ve tencerede kaynamaya bırakın. Yeşil biberleri zeytinyağıyla pişirin.
- Rengi solumaya başlayınca. Domateslere ekleyin ve kavurun.
- Kapya biberini ve patlıcanı yıkayıp tepsiye dizin.
- Ardından üzeri közlenene kadar 180 derece fırında pişirin.
- Közlenince fırından alın ve biraz soğumasını bekleyip dışını soyun.
- İkisini birlikte robottan çok öldürmeyecek kadar geçirin.
- Yeşil biberlerle 5 dk harmanlanan tencereye bu közlü karışımı boşaltın.
- Tuz, şeker, sirke,sarımsak ekleyin.
- Karabiber ,kimyon, sumak ,kekik ,çörekotu ve susam ekleyin.
- En son maydanozları ekleyin 15 dk daha kaynatın.
- Kaynamaktayken kavanozlara yerleştirin.
- 5 orta takribi 5 büyük kavanoz cıkmaktadır.
Hepinize afiyet olsun.
Közlenmiş Kahvaltılık Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








