Çikolatalı Donut

Çikolatalı Donut Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket kuru maya yahut yarım paket yaş maya
  • 1 paket vanilya
  • 75 gram margarin yahut tereyağı
  • 4 su bardağına yakın un (son bardak kontrollü)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzerine;

  • Hazır glazür

Yada;

  • Sürülebilir çikolata
  • Krema
  • Pasta süsü

Çikolatalı Donut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ılıtıp şeker ve mayayı ekleyelim yeterlice karıştıralım.
  2. Sonra sırasıyla tüm gereçleri ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurun üzerini kapatıp 40 dakika kadar mayalandıralım.
  4. Tezgaha yağlı kağıt açıp hamuru kalın bir biçimde açalım bir santim kadar.
  5. Büyük bardak ile bastırıp evvel hal çıkaralım. Ortası için ben krema duyu kullandım.
  6. Şekil verdiğimiz donatları kağıt üzerinde 30 dakika kadar bekletelim.
  7. Kenar hamurları tekrar bir ortaya getirip birebir süreci yapalım.
  8. Daha sonra kızartma tavamızda bol yağ ile gerili önlü kızartalım.
  9. Glazürü kaseye boşaltıp 2 yemek kaşığı su ile açın karıştıralım. Yada benmari tarzı eritilmiş çikolataya krema ek edip açalım.
  10. Kahvaltılık çikolatada olur,kuvertür çikolatada olur.
  11. Kızaran ve soğuyan donutları glazüre batırarak üzerini dilediğimiz üzere süsleyebiliriz.

Çikolatalı Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Etli Patlıcan Sarma
Kıyır Kıyır Mahlepli Nefis Poğaça
Hindistan Cevizli Kurabiye
Kolay Bal Kabağı Çorbası
Biberli Ekmek Tarifi
Sürpriz Kek
Hdabla | © 2025 |