Limon Soslu Tavuk
Limon Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram tavuk göğsü
- Un
- Tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
Sosu için:
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 300 ml tavuk suyu
- 200 ml krema
- 1/2 (yarım) limonun suyu
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
Limon Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları dilimleyip una bulayın ve kızgın yağda her iki tarafını altın renginde kızartıp kenara alın.
- Aynı tavaya tereyağını ekleyin, eridikten sonra sarımsak, havuç ve 1 yemek kaşığı unu koyup kavurun.
- Limon suyu, tavuk suyu ve kremayı ekleyip karıştırın.
- Rendelenmiş parmesan ve baharatları ek edin.
- Kızarttığınız tavukları ve limon dilimlerini sosun içine koyun, kapağını kapatıp birkaç dakika pişirin.
- Servis ederken ince kıyılmış maydanoz serpin.
Limon Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















