Kahvaltılık Sos (Acuka)

Kahvaltılık Sos (Acuka) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 kilo kapya biber
  • 1 kilo domates
  • İsteğe bağlı acı biber
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 yemek kaşığı dolusu 7 türlü baharat
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı şeker

Kahvaltılık Sos (Acuka) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak biberleri güzelce yıkayıp közlenmesi için fırına sürelim.
  2. Közlemeyi istediğiniz üzere yapabilirsiniz.
  3. Közlenen biberleri kolay soğuması için pak bir poşete alıp biraz bekletelim ve kabuğunu soyalım.
  4. Domatesi robottan geçirelim. Zeytinyağı koyduğumuz tencereye alıp yeterlice suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Salça ve acı biberleri ek edelim.
  6. Biberleride robottan geçirelim.
  7. Çekilen kapya biberi, ceviz, 7 türlü baharat, sarımsak, tuz ve şekeri ekleyelim.
  8. Güzelce pişirip kavanoza dolduralım.
  9. Yeni kavanoz kapağı ile kapatıp aksi çevirelim. Sosumuz yemeye hazırdır. Afiyet olsun.

Kahvaltılık Sos (Acuka) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Borcam Pastası
Katmer
Fırında Havuç Mezesi
Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı
Jalapieno ( Meksika) Biber Turşusu
Sebzeli Poğaça
Hdabla | © 2025 |