Közlenmiş Kapya Biber Konservesi | Ev Yapımı, Pratik Ve Garantili Tarif️ (Videolu)

Közlenmiş Kapya Biber Konservesi | Mesken Üretimi, Pratik Ve Garantili Tarif️ Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg kapya biber
  • 500 ml kavanoz (aldığı kadar kapya biber)
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
  • 1 cimcik şeker
  • 2 yemek kaşığı üzüm ya da elma sirkesi
  • Aldığı kadar kaynar su
  • 2 diş sarımsak (isteğe nazaran artırabilirsiniz)

Közlenmiş Kapya Biber Konservesi | Mesken İmali, Pratik Ve Garantili Tarif️ Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kapya biberlerimizi yıkayıp çekirdeklerini ayıklayalım. (közlemeden evvel ayıklamanız işinizi kolaylaştırır, zira közlendikten sonra yumuşar ve çekirdekleri çıkarmak zorlaşır. ).
  2. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip biberleri yerleştirelim. 200°c’de, üst ızgaraya yakın halde yaklaşık 20 dakika közleyelim. (kabuğun kabarması kâfi imajdır. ).
  3. Ardından biberleri karşıt çevirip yaklaşık 15 dakika daha közleyelim. (fırın performansına nazaran müddet değişebilir. ).
  4. Pişen biberleri tencereye alıp terletelim, soğuduktan sonra kabuklarını soyalım.
  5. Kavanozlara yerleştirip sarımsak, kaya tuzu, limon tuzu, şeker, sirke ve kaynar suyu ekleyelim. Küçük bıçak yardımıyla havasını alıp kapağını sıkıca kapatalım.
  6. Tencereye kavanozları alıp üzerini sıcak suyla dolduralım.
  7. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15 dakika kaynatalım. Akabinde kavanozların kapakları alta gelecek formda aksi çevirip yaklaşık 10 dakika (önce alt kısmını ısıtmak, kapak tutmazsa sıvının taşmasını önler. ).
  8. Kavanozları kuru yerde koruma edelim. ✅ deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!.

Közlenmiş Kapya Biber Konservesi | Mesken İmali, Pratik Ve Garantili Tarif️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Kapama (Basmati Pirinç İle)
Glutensiz Yulaf Ezmeli Poğaça
Damla Çikolatalı Kek
Dubai Çikolatası
Kayısılı Hurmalı Ara Öğün +6
Etli Topalak Yemeği
Hdabla | © 2025 |