Zeytinli Poğaça

Zeytinli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında.)
  • 2 adet yumurta (birinin sarısını ayırıp üzerine sürdüm)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

İçine:

  • 1 çay bardağı doğranmış siyah zeytin
  • Yarım çay bardağı doğranmış yeşil zeytin
  • 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • İnce kıyılmış dereotu

Zeytinli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, sirke, tuz, mahlep, kabartma tozu ve karbonatı karıştırdım.
  2. Unu azar azar ek ederek yumuşak bir hamur yoğurdum.
  3. Ardından siyah zeytin, yeşil zeytin, beyaz peynir, maydanoz ve dereotunu ekledim.
  4. Hamurdan kesimler koparıp yuvarladım, üzerine yumurta sarısı sürdüm.
  5. Sonra da 180°c evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim. Sıhhat ve afiyetle.

Zeytinli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Pidesi
Zeytinyağlı Pırasa (Farklı Tarif Pırasanın En Lezzetli En Sağlıklı Hali)
Acil Durum Tatlısı
Elmalı Turta
Sucuklu Yumurta ( Kahvaltıların Vazgeçilmezi )
Zeytinli Ve Biberli Yulaf Poğaça
Hdabla | © 2025 |