Tuzlu Kurabiye (Nefis)

Tuzlu Kurabiye (Nefis) Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (ben yarım bardak kullandım zira tereyağını biraz fazla koydum)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta +1 yumurtanın sarısı beyazını üzeri için kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı sirke (buda iştahı bağlı yalnızca kıyırlık vermesi için )
  • yarım paketten biraz fazla kabartma tozu 10 gr kadar
  • 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yumurtanın beyazı (pekmezin içine katıp karıştırın)
  • Susam

Tuzlu Kurabiye (Nefis) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün gereçleri karıştırın yoğurun kurabiye hamurunu çok yoğurmamak gerekir unu çektimi tamamdır. Zira çok oynarsan hamuru elinde içindeki tereyağ kendını yeterlice bırakır ve daha çok un alır buda hoş sonuç vermez bütün kurabiyeler için geçerlidir.
  2. Yoğurduğumuz hamuru her hamur üzere 20 dk dinlendiriyoruz.
  3. Sonra ister benim yaptığım üzere hal verin isterseniz yuvarlak biçimde pekmezin içine su ve yumurta beyazını katıp güzelce çırpıyoruz.
  4. Hazırladığımız kurabiye toplarını birinci evvel pekmezli suya sonra susama batırıyoruz .
  5. 180 derecede 25 dk dan biraz fazla olabılır her fırın tıpkı vakitte pişirmez denemek isteyenlere afıyet olsun 👌.

Tuzlu Kurabiye (Nefis) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Ama Doyurucu Akşam Yemeği Menüsü
Cantık Pide
Kollajen Ara Öğün ( Taşımalık )
Mayasız Tulum Peynirli Poğaça
Ciğer Sote
Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |