Domates Biberli Bulgur Pilavı

Domates Biberli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su

Domates Biberli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize yağımızı alalım ve soğanları yemeklik doğrayalım ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavuralım. Küçük küçük doğranmış biber ve domatesleri ekleyelim ağzını kapatıp pişmeye bırakalım.
  2. Piştikten sonra salçamızı ekleyip karıştıralım. Yıkayıp süzdüğümüz bulgurları ve tuzumuzu ek edelim. Karıştırıp sıcak suyumuzu ek edelim. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Pilavın suyu yetersiz gelip tencerenin tabanına yapışmaması için orta sıra denetim etmeyi unutmayın.
  4. Suyu azalmış lakin hala pişmemiş ise bir ölçü daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  5. Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına kağıt havlu sererek demlendirin.

Afiyet olsun 🧡

Domates Biberli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhteşem Çikolatalı Muffin Tarifim
Starbucks Latte Pasta
Kemal Paşa Tatlısı Tam Ölçüsü
Soslu Elmalı Kek
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Arpa Şehriyeli Pilav
Hdabla | © 2025 |