Yumuşacık Yoğurtlu Kömbe

Yumuşacık Yoğurtlu Kömbe Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı (200ml) sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 6-7 su bardağı un
  • Üzeri için: 4 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı şeker(azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Yumuşacık Yoğurtlu Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba sıvı yağ, yoğurt, şeker, tereyağ ve kabartma tozunu ekleyip güzelce ele yapışmayacak olana kadar yoğuralım. Azar azar denetimli biçimde üzerine unu ekleyip uygunca yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz hamur kulak göğsü yumuşaklığında olması lazım şayet hamur sert olursa sert olacaktır.
  3. Önceden ısıttığımız 180′ fırında hamurunu 15 dakika pişirelim.
  4. Hamur pişene kadar üzeri yoğurtunu hazırlayalım ,karıştırma kabına yoğurt ,şeker ve nişastayı uygunca karıştıralım.
  5. Daha sonra tepsiyi çıkarttıktan sonra üzerine yoğurtu ekleyerek pişirmeye bırakalım, dilerseniz üzerine çörek otu ve susam ekleyebilirsiniz ,deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Yumuşacık Yoğurtlu Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çocukların Bayılacağı Yumurtasız Ördek Kurabiye Tarifi (Videolu)
Patatesli Mantı (Hingel)
Brokolili Saglikli Kek
2 Limon 1 Portakal İle Limonata
Tako Dürüm
Katmer Poğaça (Börek)
Hdabla | © 2025 |