Yumuşacık Yoğurtlu Kömbe
Yumuşacık Yoğurtlu Kömbe Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı (200ml) sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 tane kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 6-7 su bardağı un
- Üzeri için: 4 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı şeker(azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı nişasta
Yumuşacık Yoğurtlu Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba sıvı yağ, yoğurt, şeker, tereyağ ve kabartma tozunu ekleyip güzelce ele yapışmayacak olana kadar yoğuralım. Azar azar denetimli biçimde üzerine unu ekleyip uygunca yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamur kulak göğsü yumuşaklığında olması lazım şayet hamur sert olursa sert olacaktır.
- Önceden ısıttığımız 180′ fırında hamurunu 15 dakika pişirelim.
- Hamur pişene kadar üzeri yoğurtunu hazırlayalım ,karıştırma kabına yoğurt ,şeker ve nişastayı uygunca karıştıralım.
- Daha sonra tepsiyi çıkarttıktan sonra üzerine yoğurtu ekleyerek pişirmeye bırakalım, dilerseniz üzerine çörek otu ve susam ekleyebilirsiniz ,deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Yumuşacık Yoğurtlu Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









