Avşar Kebabı

Avşar Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram dana kuşbaşı
  • 4 adet orta uzunluk patlıcan
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 7 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı artı 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Avşar Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti küçük doğrayın ve düdüklü tencerede düzgünce yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Patlıcan patates yeşil biberleri yıkayın patates ve patlıcanların kabuklarını soyup küp doğrayın yeşil biberlerin çöplerini ayıklayıp ikiye kesin.
  3. Bir tavaya sıvı yağ koyun yağ kızınca doğranmış patates ekleyip kızartın, akabinde patlıcanları ekleyip kızartın, akabinde yeşil biberleri ekleyip kızartın.
  4. Pişen etlerin suyunu süzün.
  5. Borcam fırın tepsisine kızarttığınız patates patlıcan yeşil biber ve pişen etleri koyun üzerlerine tuz ve baharatları ekleyip karıştırın, son olarak rendelenmiş kaşar peynirini tepsideki gereçlerin her tarafına serpin.
  6. Önceden düzgünce ısınmış 200 derece fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Avşar Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısırlı Pilav (En Sevdiğim)
Zeytinyağlı İç Bakla
Nefis Tavuk Butlu Topalak
Öcce
Tiriliçe (Az Ölçülü)
Sadece Üç Malzemeyle Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |