Avşar Kebabı
Avşar Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram dana kuşbaşı
- 4 adet orta uzunluk patlıcan
- 3 adet orta uzunluk patates
- 7 adet yeşil biber
- 1 su bardağı artı 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Avşar Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti küçük doğrayın ve düdüklü tencerede düzgünce yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Patlıcan patates yeşil biberleri yıkayın patates ve patlıcanların kabuklarını soyup küp doğrayın yeşil biberlerin çöplerini ayıklayıp ikiye kesin.
- Bir tavaya sıvı yağ koyun yağ kızınca doğranmış patates ekleyip kızartın, akabinde patlıcanları ekleyip kızartın, akabinde yeşil biberleri ekleyip kızartın.
- Pişen etlerin suyunu süzün.
- Borcam fırın tepsisine kızarttığınız patates patlıcan yeşil biber ve pişen etleri koyun üzerlerine tuz ve baharatları ekleyip karıştırın, son olarak rendelenmiş kaşar peynirini tepsideki gereçlerin her tarafına serpin.
- Önceden düzgünce ısınmış 200 derece fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Avşar Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






