Yağda Kızarmış Alabalık
Yağda Kızarmış Alabalık Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane alabalık
- Mısır unu
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tane limon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
- 5 su bardağı çiçek yağı
Yağda Kızarmış Alabalık Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak alabalıkları temizleyip bol suda yıkayalım ve ortalarına bıçak yardımıyla çizgiler atalım yeterli pişsin diye.
- Daha sonra yağı ocağa koyup iyicene kızdıralım.
- Daha sonra salçayı yağı tuzu ve limonu sıkıp bir kapta karıştıralım yıkadığımız alabalıklari bir fırça ile sosu sürelim.
- En son ise mısır ununa 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıp alabalıkları una banalım ve yağın içine koyup kızartalım ,daha sonra servis edelim.
Yağda Kızarmış Alabalık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















