Yağda Kızarmış Alabalık

Yağda Kızarmış Alabalık Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane alabalık
  • Mısır unu
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tane limon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • 5 su bardağı çiçek yağı

Yağda Kızarmış Alabalık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak alabalıkları temizleyip bol suda yıkayalım ve ortalarına bıçak yardımıyla çizgiler atalım yeterli pişsin diye.
  2. Daha sonra yağı ocağa koyup iyicene kızdıralım.
  3. Daha sonra salçayı yağı tuzu ve limonu sıkıp bir kapta karıştıralım yıkadığımız alabalıklari bir fırça ile sosu sürelim.
  4. En son ise mısır ununa 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıp alabalıkları una banalım ve yağın içine koyup kızartalım ,daha sonra servis edelim.

Yağda Kızarmış Alabalık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lavaş Ton Balıklı Rulo
2 Renkli Tatlı
Tam Kıvamlı İrmik Helvası
İskender
Ispanaklı Burgu Börek Tarifi (Videolu)
Zeytinyağlı Etli Taze Fasulye
Hdabla | © 2025 |