Poğaça Görünümlü Minik Ekmekler

Poğaça Görünümlü Minik Ekmekler Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta
  • Aldığı kadar un

Poğaça Görünümlü Minik Ekmekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabına suyu, mayayı, şekeri ve tuzu koyup eriyene kadar çırpalım.
  2. Yumurta, yağı ve unu da ekleyip yoğuralım, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Üzerini kapatıp 30 dk. dinlenmeye bırakalım.
  4. Kabaran hamurumuzu küçük modüller halinde yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  5. Tepside mayalanmasını bekleyelim.
  6. 180 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim. Yumuşacık poğaça görünümlü ekmek servise hazır.

Afiyet olsun🥰

Poğaça Görünümlü Minik Ekmekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamur Yoğurmadan Evde Pratik Lahmacun (Videolu)
Pancarlı Pembiş Humus
Bolognese Soslu Makarna
10 Dakikada Kısır
Çakallı Menemeni (Muhteşem Lezzet)
Bezelye Yemeği
Hdabla | © 2025 |