Sultani Reçeli (İzmir Üzümünden Reçel)

Sultani Reçeli (İzmir Üzümünden Reçel) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg İzmir üzümü
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 5-6 karanfil

Sultani Reçeli (İzmir Üzümünden Reçel) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şekeri ve suyu tencereye aldım. 10-15 dakika şeker eriyene kadar kaynattım.
  2. Üzümü ek ettim. 30- 35 dakika, suyu yoğunlaşana kadar kaynattım. Orta ateşte.
  3. Ocaktan indirmeden evvel limon suyunu ve karanfili ek ettim. 4- 5 dakikada kaynattıktan sonra altını kapattım.
  4. Sıcak olarak kavanoza aldım. O da sıcaklığına gelen kavanozu buzdolabında koruma ediyorum. Sıhhat ve afiyetle 🌺.

Sultani Reçeli (İzmir Üzümünden Reçel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Kişilik Barbunya Güveç
Hindistan Cevizi Unlu Pancake
Ispanaklı Dilim Börek
Cevizli Yumuşacık Kek
Magnolia
Avakadolu Muzlu Smothie
Hdabla | © 2025 |