Tereyağlı Fransız Patates Graten

Tereyağlı Fransız Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg patates (ince dilimlenmiş, tercihen sarı etli)
  • 2 diş sarımsak
  • 250 ml krema
  • 100 ml süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (krema karışımına)
  • 50 gram tereyağı (kabı yağlamak ve üstüne serpmek için)
  • 100 gram rendelenmiş kaşar, gruyère ya da parmesan (isteğe nazaran karışık)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat rendesi (isteğe bağlı)

Tereyağlı Fransız Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 180 °c’ye (alt-üst) evvelden ısıtın.
  2. 1 diş sarımsağı ortadan ikiye kesin, kesik yüzeyiyle fırın kabının tabanını ve kenarlarını sürün (👉 bu yalnızca hafif bir sarımsak aroması verir, sarımsağın kendisi yemeğe girmez). Sonra kabı biraz tereyağıyla yağlayın.
  3. Patatesleri çok ince (2–3 mm) dilimleyin.
  4. Küçük bir tencerede krema + süt + 2 yemek kaşığı tereyağı + biraz tuz, karabiber ve muskatı ısıt (kaynamasına gerek yok).
  5. Patatesleri fırın kabına kat kat yerleştirin. Her katmana az tuz ve karabiber serpiştirin.
  6. Hazırladığın kremalı karışımı patateslerin üzerine dökün.
  7. Üzerine rendelenmiş peynir ve kalan tereyağı kesimlerini serpiştirin.
  8. 45–55 dakika fırında pişir. Patatesler yumuşayıp üstü altın rengini almalı.
  9. Fırından aldıktan sonra 5–10 dakika bekletin, sonra servis edin. ✨ bu haliyle patates graten daha güçlü, tereyağlı ve kremamsı oluyor 🤗💫 afiyet olsun🙏🥰.

Tereyağlı Fransız Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tavuk Patates
Nefis Taze Börülce Yemeği
Ezogelin Çorbası
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi
Bol Soslu Islak Kek
Patatesli Kuru Patlıcan Yemeği
Hdabla | © 2025 |