Yoğurtlu Patates Yemeği
Yoğurtlu Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuş başı et
- 3 büyük patates
- 1.5 litre su
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 kilo yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı haspir yahut kuru nane
Yoğurtlu Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye eti tuzu ve suyu ekleyip haşlayalım.
- Haşlanan ete nohutları ve küp küp doğranmış patatesleri ekleyin patatesler biraz yumuşasın ( dağılmayacak kadar).
- Bir kapta yoğurt, un ,tuz ve yumurta sarısını homojen bir hal alana kadar karıştırın.
- Yoğurt karışımına pişmiş et suyundan az az ek edip açalım suyla bu açılan karışımı karıştıralım kaynayana kadar bekleyelim.
- Pişen yemeğin üzerine sıvı yağla ile kavrulan haspiri ekleyelim.
Deneyen herkese afiyet olsun 😊 yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum.
Yoğurtlu Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










