Yoğurtlu Patates Yemeği

Yoğurtlu Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuş başı et
  • 3 büyük patates
  • 1.5 litre su
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kilo yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı haspir yahut kuru nane

Yoğurtlu Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye eti tuzu ve suyu ekleyip haşlayalım.
  2. Haşlanan ete nohutları ve küp küp doğranmış patatesleri ekleyin patatesler biraz yumuşasın ( dağılmayacak kadar).
  3. Bir kapta yoğurt, un ,tuz ve yumurta sarısını homojen bir hal alana kadar karıştırın.
  4. Yoğurt karışımına pişmiş et suyundan az az ek edip açalım suyla bu açılan karışımı karıştıralım kaynayana kadar bekleyelim.
  5. Pişen yemeğin üzerine sıvı yağla ile kavrulan haspiri ekleyelim.

Deneyen herkese afiyet olsun 😊 yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum.

Yoğurtlu Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça
Mercimek Köftesi
Lebeniye Çorbası
Antep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi
Sushi
Domatesli Tavuklu Makarna
Hdabla | © 2025 |