Zeytinyağlı Patatesli Barbunya Yemeği
Zeytinyağlı Patatesli Barbunya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı barbunya
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1-2 adet orta uzunluk patates
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Patatesli Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Barbunyalar üzerini geçecek kadar su eklenip haşlanır.
- Barbunyaları haşlarken çok eritmeyin.
- Tencereye zeytinyağı,kuru soğan ve sarımsak koyup kavurun.
- Salça ve toz biberi ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Ardından kabukları soyulmuş küp küp doğranmış patatesi ekleyin biraz kavurun üzerine haşlanmış barbunyayı ek edin.
- Son olarak tuzunu,şekerini ve üzerini geçecek biçimde sıcak suyunu ek edin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca kısık ateşte pişirmeye devam edin patatesler pişince ocağı kapatın afiyet olsun….
Zeytinyağlı Patatesli Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







