Mantı

Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • İç harcı için; 250 gram kıyma
  • Orta uzunluk soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sosu için; 1 kaşık sıvı yağ
  • 1 kaşık tereyağı
  • Yarım kaşık salça
  • Üzerine; yoğurt
  • Sarımsak

Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamura tuzu ,yumurtayı ve suyu ekleyip yoğuralım,yoğurduğumuz hamurun üstüne bir bez sererek  yarım saat dinlendirelim.
  2. Kıyma harcımıza kıyma, tuz, soğan,maydanoz,karabiber ekleyip hazırlayalı.
  3. Hamurlarımıazdan bezeler alıp oklava yardımıyla yuvarlak açalım, açtığımız hamuru küçük kareler keselim, ortasına kıymalarımızı azar azar ekleyerek 4 kenarını birleştirelim mantılarımız yapışmasın diye biraz unlayalım.
  4. Kaynamış suya tuz atalım azda sıvı yağ ekleyelim ve mantılarımızı suya koyup pişirelim.
  5. Pişen mantılarımızı tabaklarımıza koyup az suyunda koyup üzerine yoğurt ve salçalı sos döküp yiyelim afiyet olsun.

Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Karışık Pizza
Güveçte Etli Kuru Fasulye
Bol Soslu Yumuşacık Islak Kek (Videolu)
Hamburger Ekmeği
Dereotlu Poğaça
Pürüzsüz Pastacı Kreması (Videolu)
Hdabla | © 2025 |