Mantı
Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- İç harcı için; 250 gram kıyma
- Orta uzunluk soğan
- 1 tutam maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Sosu için; 1 kaşık sıvı yağ
- 1 kaşık tereyağı
- Yarım kaşık salça
- Üzerine; yoğurt
- Sarımsak
Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamura tuzu ,yumurtayı ve suyu ekleyip yoğuralım,yoğurduğumuz hamurun üstüne bir bez sererek yarım saat dinlendirelim.
- Kıyma harcımıza kıyma, tuz, soğan,maydanoz,karabiber ekleyip hazırlayalı.
- Hamurlarımıazdan bezeler alıp oklava yardımıyla yuvarlak açalım, açtığımız hamuru küçük kareler keselim, ortasına kıymalarımızı azar azar ekleyerek 4 kenarını birleştirelim mantılarımız yapışmasın diye biraz unlayalım.
- Kaynamış suya tuz atalım azda sıvı yağ ekleyelim ve mantılarımızı suya koyup pişirelim.
- Pişen mantılarımızı tabaklarımıza koyup az suyunda koyup üzerine yoğurt ve salçalı sos döküp yiyelim afiyet olsun.
Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










