Misket Kurabiye

Misket Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (sarısı dışına)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • (isterseniz 2 çay bardağı yalnızca sıvı yağ ekleyebilirsiniz.)
  • Yarım çay bardağı çörekotu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Misket Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvıyağ zeytinyağı ve yumurta akını derin bir kaba alıp karıştıralım. Tuz kabartma tozu ve şekeri ilave edip azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  2. Hamur biraz toparlandıktan sonra çörek otunu ekleyip yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra minik fındık büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayım fırın tepsisine dizelim.
  3. Yumurta sarısını üzerine sürüp, evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Minik atıştırmalık kurabiyelerimiz hazır afiyet olsun 🤗.

Misket Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

San Sebastian Cheesecake
Pankek
Humusun Daha Lezzetli Bir Versiyonu Olamaz
Fındıklı Kurabiye
Kızarmış Patates Salatası
Bisküvili Pasta
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet