Misket Kurabiye

Misket Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta (sarısı dışına)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- (isterseniz 2 çay bardağı yalnızca sıvı yağ ekleyebilirsiniz.)
- Yarım çay bardağı çörekotu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Misket Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağ zeytinyağı ve yumurta akını derin bir kaba alıp karıştıralım. Tuz kabartma tozu ve şekeri ilave edip azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Hamur biraz toparlandıktan sonra çörek otunu ekleyip yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra minik fındık büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayım fırın tepsisine dizelim.
- Yumurta sarısını üzerine sürüp, evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Minik atıştırmalık kurabiyelerimiz hazır afiyet olsun 🤗.
Misket Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



