Havuç Reçeli (İzmir Usulü)
Havuç Reçeli (İzmir Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo havuç
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı mandalina suyu
- 1 tane limonun suyu
- 1 tane limon rendesi
- 1 mandalina kabuğu rendesi
Havuç Reçeli (İzmir Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havucu, limon kabuğunu ve mandalina kabuğunu rendeleyelim.
- Mandalinaların ve limonun suyunu sıkalım.
- Tüm gereçleri tenceremize alalım kapağını kapatalım.
- 2 saat kadar bekleyelim.
- Tencerenin altını açıp kısık ateşte kapağı kapalı yumuşayıp suyu az kalana kadar pişirelim.
- Sıcakken kavanoza koyup taze kapakla konserve yapalım. Deneyenlere afiyet şifa olsun 🌺.
Havuç Reçeli (İzmir Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










