Havuç Reçeli (İzmir Usulü)

Havuç Reçeli (İzmir Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo havuç
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 1 tane limonun suyu
  • 1 tane limon rendesi
  • 1 mandalina kabuğu rendesi

Havuç Reçeli (İzmir Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havucu, limon kabuğunu ve mandalina kabuğunu rendeleyelim.
  2. Mandalinaların ve limonun suyunu sıkalım.
  3. Tüm gereçleri tenceremize alalım kapağını kapatalım.
  4. 2 saat kadar bekleyelim.
  5. Tencerenin altını açıp kısık ateşte kapağı kapalı yumuşayıp suyu az kalana kadar pişirelim.
  6. Sıcakken kavanoza koyup taze kapakla konserve yapalım. Deneyenlere afiyet şifa olsun 🌺.

Havuç Reçeli (İzmir Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Muzlu Dondurma
Nohuttan Krep/Ekmek
Tel Şehriyeli Mercimek Çorbası
Lahana Sarması (Videolu)
Orman Meyveli Soslu Fındıklı Kek
Cupta Dubai Çikolatası
Hdabla | © 2025 |