Pratik Revani Tarifi (Videolu)

Pratik Revani Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için:

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hamuru için:

  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu

Üzerine:

  • Kaymak ve antep fıstığı kırıkları

Pratik Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım şeker su ve bir dilim limonun bir tencerenin içerisine alarak orta ara karıştırıp şekerin erimesini sağlayalım ve kaynadıktan sonra altını kısarak 10 dakika kadar kaynatalım.
  2. Daha sonra altını kapatalım ve büsbütün buz üzere soğumaya bırakalım biz de bu ortada hamurunu yapmaya geçelim.
  3. Hamuru için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım köpük köpük olup rengi hafif açıldıktan sonra içerisine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip şöyle bir tekrar çırpalım.
  4. Ardından kalan bütün karışımı içerisine ekleyerek son defa homojen bir kıvamı haline gelene kadar çırptıktan sonra büyük borcama dökerim ve bir spatula yardımı ile güzelce yayalım .
  5. 175 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayardaki fırında yaklaşık 35 dakika ortalarında denetimli bir biçimde pişirelim her fırın farklıdır o yüzden fırın ayarını kesinlikle hoş yapalım.
  6. Fırından çıktıktan sonra 5-10 dakika kadar birinci sıcaklığının geçmesini bekleyelim birinci sıcaklığı geçer revanimizi istediğimiz halde dilimleyelim ve buz üzere soğuyan şerbetimizi bir kepçe yardımıyla her yerine gelecek halde dökelim.
  7. Ardından 2-3 saat kadar şerbeti çekmesini bekleyelim ve üzerine kaymak ve antep fıstığı kırıklarıyla süsleyerek servis edelim afiyet olsun.

Pratik Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Soslu Borcam Pastası
Ispanaklı Mantarlı Kiş
Dubai Çikolatalı Muhallebi
İçli Kete
Tereyağında Kızarmış Enfes Tavuk Köfteleri (Kremalı Parmesanlı Makarna Eşliğinde)
Sup
Hdabla | © 2025 |