Tart Tiramisu
Tart Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2 çay bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıcak su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
Krama için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme labne
Üzeri için;
- Kakao
Tart Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tart tiramisu için öncelikle tart kalıbını tereyağı ile yağlayıp buzdolabına kaldıralım böylece kekimiz kalıba hiç yapışmadan çarçabuk çıkacaktır.
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olup beyazlayıncaya kadar mikser ile çırpalım.
- Sıvı yağ,süt ek edip çırpmaya devam edelim, son olarak kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edelim çırpma teli ile tekrar çırpalım.
- Dolapta beklettiğimiz tart kalıbını çıkarıp kek harcını dökelim evvelce ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim ve fırından çıkarıp ılıması için bekletelim.
- Muhallebi için süt ,yumurta sarısı ,şeker ve unu tencereye ek edip tencereyi ocağa alalım ,çırpma teli ile karıştırarak muhallebi kaynayıp yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Daha süratlisi soğuması için öbür bir kaba aktaralım ,ılıdıktan sonra 2 yemek kaşığı labne ek edip mikser ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpalım.
- Ilıyan keki servis tabağına aykırı çevirip bir su bardağında karıştırıp hazırladığımız granül kahve ve suyu kaşık yardımıyla her tarafına gelecek halde dökelim.
- Sonra kremayı üzerine güzelce yayalım buzdolabına kaldırıp en az 3-4 saat bekletelim bir gece bekletirseniz lezzeti daha da katlanacaktır.
- Servis etmeden evvel üzerine çokça kakao serpip dilimleyerek servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Tart Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















