Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ekşi maya
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1.5 – 2 su bardağı su

Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya, un, su ve tuz karıştırılıp yumuşak ele yapışan bir hamur elde edilir. ( su ölçüsü denetimli konulmalı).
  2. 30 dk ortayla hamura 3 kere katlama yapılır. 2 saat mayalandırıldıktan sonra dolaba soğuk mayalama için konur.
  3. 10 – 12 saat soğuk mayalanan hamura biçimi verilerek tepsiye alınır.
  4. 2 saat kadar tepsi mayası yaptırılan hamur 180- 200 derece evvelce ısınmış fırında 40-45 dk pişirilir.
  5. Fırından çıkarılan ekmek kabuğuna hafif su damlacıkları serpilir ve mutfak bezine sarılıp soğuması beklenir. Bu süreç kabuğu yumuşaması için gereklidir.

Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Kıymalı Pide
Yağ Çekmeyen Pişi
Peynirli Kiraz Soslu Pasta (Käse Kuchen Mit Kirschen)
İrmikli Rulo Baklava
Yulaf Lapası
Anne Muhallebisi
Hdabla | © 2025 |