Biberli Ekmek ( Farklı Bir Yorumlama İle)
Biberli Ekmek ( Farklı Bir Yorumlama İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket istant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 4 adet kuru soğan (benim soğanlarım biraz küçüktü büyükse 3 soğan kullanabilirsiniz)
- 3 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
- Yarım çay bardağı kavrulmuş susam
Biberli Ekmek ( Farklı Bir Yorumlama İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ekmeğimizi yapmaya hamurunu hazırlayarak başlayalım bunun için yoğurma kabının içerisine ılık süt ,ılık su,zeytinyağı, şeker ve mayayı alıp karıştıralım.
- Sonrasında azar azar un eği yaparak hamur ağırlaşıncaya kadar karıştırmaya devam edelim.
- Tuzu ekledikten sonra kalan unu da ek edip çok yumuşak ele yapışan bir hamur yoğuralım ekmeğin yumuşak olması için bu değerli.
- Yoğurma sürecinin sonunda hafif elimizi yağlayarak hamuru toparlayalım üzerini kapatıp en az 1 saat mayalandıralım.
- Biz bu ortada üst materyalini hazırlayalım uygun bir tavanın içerisine zeytinyağını alıp yemeklik doğradığımız soğanları ek edelim karamelize oluncaya kadar kavuralım.
- Aynı halde minik minik doğradığımız çarliston ve kapya biberleri de ek edip orta ara karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Kabuğunu soyduğumuz domatesleri de minik minik doğrayıp harcın içine ekleyelim.
- Biber salçası baharatlar ve tuzu da ek edip kısık ateşte orta ara karıştırarak 10-15 dakika daha pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra ceviz ve susamı ek edip karıştıralım soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Mayalanan hamuru tekrar hafif elimizi yağlayarak yoğuralım havasını alalım fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye hamuru alıp elimizle yayalım.
- Üzerine soğuyan malzemeyi eşit biçimde dağıtıp elimizle hafif bastıralım evvelden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- İlk sıcağa çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Biberli Ekmek ( Farklı Bir Yorumlama İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















