Biberli Ekmek ( Farklı Bir Yorumlama İle)

Biberli Ekmek ( Farklı Bir Yorumlama İle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket istant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 4 adet kuru soğan (benim soğanlarım biraz küçüktü büyükse 3 soğan kullanabilirsiniz)
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
  • Yarım çay bardağı kavrulmuş susam

Biberli Ekmek ( Farklı Bir Yorumlama İle) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ekmeğimizi yapmaya hamurunu hazırlayarak başlayalım bunun için yoğurma kabının içerisine ılık süt ,ılık su,zeytinyağı, şeker ve mayayı alıp karıştıralım.
  2. Sonrasında azar azar un eği yaparak hamur ağırlaşıncaya kadar karıştırmaya devam edelim.
  3. Tuzu ekledikten sonra kalan unu da ek edip çok yumuşak ele yapışan bir hamur yoğuralım ekmeğin yumuşak olması için bu değerli.
  4. Yoğurma sürecinin sonunda hafif elimizi yağlayarak hamuru toparlayalım üzerini kapatıp en az 1 saat mayalandıralım.
  5. Biz bu ortada üst materyalini hazırlayalım uygun bir tavanın içerisine zeytinyağını alıp yemeklik doğradığımız soğanları ek edelim karamelize oluncaya kadar kavuralım.
  6. Aynı halde minik minik doğradığımız çarliston ve kapya biberleri de ek edip orta ara karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  7. Kabuğunu soyduğumuz domatesleri de minik minik doğrayıp harcın içine ekleyelim.
  8. Biber salçası baharatlar ve tuzu da ek edip kısık ateşte orta ara karıştırarak 10-15 dakika daha pişirelim.
  9. Ocaktan aldıktan sonra ceviz ve susamı ek edip karıştıralım soğuması için bir kenarda bekletelim.
  10. Mayalanan hamuru tekrar hafif elimizi yağlayarak yoğuralım havasını alalım fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye hamuru alıp elimizle yayalım.
  11. Üzerine soğuyan malzemeyi eşit biçimde dağıtıp elimizle hafif bastıralım evvelden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
  12. İlk sıcağa çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Biberli Ekmek ( Farklı Bir Yorumlama İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda 24 Kişilik Cheesecake (Videolu)
Fırında Sebzeli Kebap (Kolay Ve Şahane)
Pancarlı Soğan Salatası
Üçgen Mantı
Fındıklı Kurabiye (Bisküvi Kıvamında)
Rulo El Açması Pratik Baklava Bol Cevizli
Hdabla | © 2025 |