Patates Çorbası

Patates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2.5-3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Dereotu

Patates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 orta uzunluk patatesin kabukları soyulur kolay pişmesi için 4-5 kesime bölünüp bir tencereye konulup haşlanır.
  2. Yumuşayan patatesler blendar yardımı ile püre haline getirilir.
  3. Farklı bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağ eritilir ve 3 yemek kaşığı un ek edilip, kavrulur.
  4. Kavrulan unun üzerine püre haline getirilen patates ek edilip karıştırılır ve 2 su bardağı su eklenip tekrar blendırdan geçirilir.
  5. Kaynamaya yakın süt, tuz,zerdeçal ve karabiber ek edilip karıştırılır.
  6. Kıvama nazaran su ek edilebilir.
  7. Kaynayan çorbamız ocaktan alınır dereotu eklenir kırmızı toz biberli kızdırdığımız tereyağ ile servis edilir. Afiyet olsun 😋.

Patates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İkinci Gün İftar Yemeği
Püreli Köfte
Lavaş Ekmek
Bademli Kurabiye (İçi Dışı Bademli)
Kesin Denenmeli Çilekli Magnolia
Yumurtasız Dev Gibi Kabaran Poğaça
Hdabla | © 2025 |