Tavuk Tava Tarifi
Tavuk Tava Tanımı İçin Malzemeler
- Tavuk göğsü, but, incik, kırıntı ( tercihen )
- 3-4 adet patates ( istediğiniz biçimde doğra)
- 3 adet patlıcan ( istediğin halde doğrayın )
- 3 adet yeşil biber tatlı ( istediğiniz halde doğra)
- 3 adet domates ( istediğiniz halde doğrayın)
- 3 adet kuru soğan ( istediğiniz halde doğrayın)
- 3 diş sarımsak ( rendelenmiş )
- 1 su bardağı kaynamış su
Sosu için :
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Toz nane
- Tuz
Tavuk Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sarımsak hariç öteki bütün zerzevatları istediğiniz formda doğrayın ve bir süzgeçe alalım ve yıkayalım ve kenara alalım.
- Tercih ettiğiniz tavuk etini derilerini atalım ve yeterlice yıkayalım kenara alalım.
- Sosu için : uygun bir kaseye sıvı yağ, salçalar ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım ve uygun bir tepsiye yıkayıp süzüp zerzevatları ve temizlediğimiz eti ve sarımsağı ekleyelim ve en son da hazırladığımız salçalı sosu da üzerine gezdirelim ve elimizle salçalı sosu sebzelere yedirelim.
- Son olarak da kaynamış suyu da üzerine gezdirelim ve evvelden ısıtılmış 150 derecelik fırında 35 – 40 dk boyunca pişirelim.
- Servis için 👇 pirinç pilavı 🍚 cacık eşliğinde servis edebilirsiniz 👌😋.
Tavuk Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














