Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo dolmalık biber
  • 3 adet soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı yedi bahar
  • Sumak
  • Karabiber
  • Nane
  • Birkaç tane limon tuzu
  • Sıvı yağ
  • Zeytinyağı
  • Pirinçi kavururken 1 çay bardağı su

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç materyalini kavurarak işe başlıyoruz.
  2. Soğanları küçük küçük yemeklik olarak doğruyoruz ,sıvı yağla kavuruyoruz, soğanlar öldükten sonra salçaları katıp kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Baharatları katıp pirinçini ekliyoruz ,biraz daha kavurup yeterlice birbirine harmanladıktan sonra bir çay bardağı suyu koyup suyu çekene kadar kısık ateşte demliyoruz.
  4. Bu ortada zeytinyağı gezdirip pirinç demlenmeye bırakıp biberleri hazırlıyoruz .
  5. Resimde görüldüğü üzere baş kısmından kesip içini boşaltıyoruz bu türlü daha şık bir imaj oluyor içlerini doldurduktan sonra tencereye dizin.
  6. Üzerine 2 bardak sıcak su ve zeytinyağı gezdirip pişmeye bırakıyoruz, yaklaşık yarım saat 40 dakikada pişiyor.

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Kurabiye
Demir Deposu Bebek Yemeği
Boşnak Mantısı
Mayasız Sebzeli Poğaça
Dereotlu Kıyır Poğaça
Fit Islak Kek
Hdabla | © 2025 |