Bol Soslu Yalancı Profiterol

Bol Soslu Yalancı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 adet kedidili bisküvi

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilya

Krem şanti için:

  • 1 poşet krem şanti
  • Yarım çay bardağı süt

Üzeri için:

  • 1 paket toz çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt

Bol Soslu Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye muhallebi için tüm materyalleri koyalım çırpma teliyle karıştıralım.
  2. Sürekli karıştıralım yoğunlaşıp kaynayınca ocaktan alalım, üzerine şekerli vanilya dökelim karıştıralım.
  3. Muhallebinin birinci sıcağı çıkınca üzerine yarım çay bardağı süt ve 1 poşet krem şanti koyalım pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım.
  4. Kedidili bisküvilerini 4 kesime bölelim muhallebinin içine döküp karıştıralım yuvarlak orta uzunluk borcama dökelim eşit ölçüde düzleştirelim.
  5. Çikolata sosu için:tencereye süt ve toz çikolata sosunu dökelim kaynayana kadar daima karıştıralım soğumaya bırakalım.
  6. Soğuyan muhallebinin üzerine ılık çikolata sosunu dökelim ve dinlenmeye bırakalım 1 gün sonra servis yapılır afiyet olsun….

Bol Soslu Yalancı Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonful Tarifi
2 Kişilik Spoonful
Salatalık Detoks
Buzluk Böreği
Lahana Sarması
Kıymalı Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |