Tavuk Fajita

Tavuk Fajita Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 modül tavuk göğüs

Marinesi için :

  • 4 diş sarımsak rendesi
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke (üzüm yada elma)
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Sebzeli kısmı için:

  • 2 kaşık zeytin yağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 tane etli yeşil biber
  • 1 tane etli kapya biber
  • 1 tane etli sarı biber (bende yoktu açık yeşil bulabildim)
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavuğumuzu jülyen (parmak) formunda doğrayalım.
  2. Marine için gerekli gereçleri ekleyip elimizle düzgünce karıştırıp üzerine streç çekip 2 saat buzdolabında bekletelim.
  3. Daha sonra dolaptan çıkardığımız tavukları yapışmaz tavayı ısıtıp aktaralım. 1-2 dakika rengi dönene kadar çevirip bir tabağa alalım.
  4. Aynı tavaya artık zeytinyağımızı aktarıp evvel piyazlık doğradığımız soğanları alalım ve bir iki çeşit çevirelim.
  5. Daha sonra parmak biçiminde doğradığımız biberleri soğana ek edip pişirelim. (diri bırakanlar var biberleri, biz daha pişkin seviyoruz) biberlerde istediğiniz kıvamda pişince soya sosunu ve baharatını ek edebilirsiniz.
  6. Son olarak tavuğu zerzevat karışımına ekleyip birazda tavuğu zerzevatla pişmesini özleşmesini sağlayalım. Zira tam pişmeden tavukları tabağa almıştık. Deneyeceklere kolay gelsin❤️.

Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pideli Köfte (Ev Usulü)
Chicken Burger
Elmalı Havuçlu Tarçınlı Kek
Tavada Katmer
Nohut Ekmeği
Dızmana
Hdabla | © 2025 |