Fırında Çipura

Fırında Çipura Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet çipura balığı
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet limon

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

Fırında Çipura Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesi ,havucu ,biberi iri doğrayalım, derin bir kase içerisine üzerine zeytinyağı, tuz ,pulbiber, karabiber ,kekik ekleyerek güzelce harmanlayalım .
  2. Daha sonra başka bir kasede balığın sosunu hazırlayalım, sos için yazdığım bütün gereçlerin hepsini karıştırıp balığın her yerine gelecek halde sürelim.
  3. Balığın üst kısımlarına daha düzgün pişmesi için çizikler atalım, balığın içerisine bir adet dilimlediğimiz limon ve kuru soğan dilimlerini yerleştirelim .
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirerek 180 c fırında ağzı açık bir biçimde 40- 45 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirelim.

Fırında Çipura Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Patates Oturtma
Limonlu Cheesecake
Peynirli Şekerli Kek (Videolu)
Kayısı Soslu Kedi Dilli Muhallebi
Bebek Yeşil Mercimek Koftesi
Kışlık Domates Dilimleri
Hdabla | © 2025 |