Fırında Çipura
Fırında Çipura Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet çipura balığı
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet limon
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 adet limon suyu
- Yarım limon suyu
- Tuz
Fırında Çipura Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesi ,havucu ,biberi iri doğrayalım, derin bir kase içerisine üzerine zeytinyağı, tuz ,pulbiber, karabiber ,kekik ekleyerek güzelce harmanlayalım .
- Daha sonra başka bir kasede balığın sosunu hazırlayalım, sos için yazdığım bütün gereçlerin hepsini karıştırıp balığın her yerine gelecek halde sürelim.
- Balığın üst kısımlarına daha düzgün pişmesi için çizikler atalım, balığın içerisine bir adet dilimlediğimiz limon ve kuru soğan dilimlerini yerleştirelim .
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirerek 180 c fırında ağzı açık bir biçimde 40- 45 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırında Çipura Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







