Perde Pilavı (Sofralarınıza Çok Yakışacak)

Perde Pilavı (Sofralarınıza Çok Yakışacak) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk but
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı çiğ badem
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kadar tarçın

Kalıbın tabanı için;

  • Çiğ badem
  • 2-2,5 yemek kaşığı tereyağı

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un (yarım bardak fazla daha olabilir denetimli ekleyin)
  • Çay kaşığının ucuyla karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz

Perde Pilavı (Sofralarınıza Çok Yakışacak) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etini üzerini geçecek kadar su ekleyip tencerede yahut düdüklüde pişirelim.
  2. Sonra suyunu süzdürelim ve etini kemiğinden ayırıp didikleyelim.
  3. Bademi kaynar suda 15 dk bekletelim ve kabuklarını soyalım.
  4. Kalıbımızı yumuşak tereyağı ile yağlayalım ve bademlerden dilediğimiz üzere yerleştirip kalıbı buzdolabına kaldıralım.
  5. Pilav için sıvı yağ ve tereyağını tavamıza alalım erimeye başlayınca bademleri ekleyip kavuralım.
  6. Ardından dolmalık fıstıkları ekleyip rengi dönene dek kavuralım.
  7. Tuz ve baharatları ,kul üzümü ve tavuk etini ek edip karıştıralım.
  8. Tavuk suyunu ekleyelim orta ateşte pişirelim.
  9. Dinlenmeye bırakalım 15 dk sonra pilavımızı karıştıralım yapış yapış olmasın.
  10. Hamuru için gerekli materyalleri karıştıralım ve yumuşak bir hamur yoğuralım.
  11. 15 dk kadar dinlendirelim.
  12. Dinlenen hamuru bir küçük bir büyük olarak ikiye bölelim.
  13. Büyük olanı merdaneyle açalım ve yağladığımız kem kalıbına yerleştirelim.
  14. İçerisine iç pilavı dökelim ve düzeltelim.
  15. Diğer hamuruda açıp pilavın üzerini kapatalım.
  16. Isıtılmış 190 derecelik fırında 30-35 dk pişirelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 👌👌💯💯🤗🤗🌺🌷.

Perde Pilavı (Sofralarınıza Çok Yakışacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mereng ( Meyveli)
Az Yağlı Bamya Kızartması
Kremalı Tadında Mantarlı Biberli Makarna
Profiterol Tarifi
El Açması Soslu Peynirli Börek
Sütlü İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |