Patlıcan Kavurma (Malatya Usulü)
Patlıcan Kavurma (Malatya Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2 yeşil sivri biber
- 1 orta uzunluk kapya biber
- 4 adet patlıcan
- 1 domates
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Patlıcan Kavurma (Malatya Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayalım ve tuzlu suda bekletelim.
- Daha sonra tavamıza sıvı yağı alıp küp küp doğranmış soğanları ve biberleri ek edip karıştıralım.
- Kavrulan biber ve soğana salçayı, baharatları ekleyip karıştıralım. Küp küp doğranmış domatesleride ek edip karıştıralım.
- Daha sonra kaynar suyu ek edip tuzlu sudan çıkarıp süzdüğümüz patlıcanları ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim.
Patlıcan Kavurma (Malatya Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











